eldobált bizonyítékok

2021.02.19. 08:48

Tíz éve törtek be, egyiküket most elkapták

Több mint tíz évvel ezelőtt levett DNS-minták vezettek egy betörőpáros nyomára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: r.classen

Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint társával kirabolt egy idős nőt még 2010-ben.

A két férfi által menekülés közben eldobált tárgyak vezettek el a gyanúsítotthoz

– közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A döntés nem jogerős.

A közlemény szerint 2010-ben a két férfi betört egy idős, alvó nő otthonába. A nőt arra kényszerítették, hogy nyissa ki a széfet, és adja át értékeit.

Eltulajdonítottak 1400 eurót, 150 amerikai dollárt, 90 000 forintot és egy 230 000 forintos digitális fényképezőgépet, majd elmenekültek.

A férfiakat távolabb észrevette egy rendőr, erősítést hívott, és járőrtársaival megpróbálta elfogni őket. A rendőrök tárgyakat találtak, amelyeket a gyanúsítottak dobtak el menekülés közben. A tárgyakat lefoglalták és DNS-mintákat vettek róluk, amelyek alapján 2021 januárjában beazonosították a feltételezett elkövetőket, és egyiküket elfogták – írták.

Az elfogott férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt eljárást indított. Az ügyészség pedig szökés, bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt indítványozta letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig, de legfeljebb március 18-ig. A bíróság a bűnismétlés veszélyét nem találta megalapozottnak – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!