japánból

2018.08.07. 15:29

Szívszorító körülmények között tartott barnamedvék érkeztek egy angliai vadasparkba

Csaknem 8400 kilométernyi utazást követően érkezett meg egy angliai vadasparkba az a négy usszuri barnamedve, amely szörnyű körülmények között élt eddig egy japán múzeumban.

A négy példány közül kettő 17, a másik kettő 27 éves. Ezek a ragadozók akár 35 évig is elélnek.

A medvéket szűk ketrecekben tartották a hokkaidói Ainu Múzeumban, ahonnan a brit Wild Welfare nevű csoport szervezte meg a „kiszabadításukat”, és a Doncasterhez közeli Yorkshire Vadasparkba való átköltöztetésüket.

A fogságban élő vadállatok jólétének biztosítására létrejött szervezet szerint a fogságban töltött évek és a koruk miatt a medvéknek rehabilitációra és gondoskodásra van szükségük, amit a vadaspark életük végéig biztosít az állatok számára.

A szervezet az után döntött a medvék átköltöztetése mellett, hogy nyilvánvalóvá vált, a hokkaidói múzeum nem tudja kivitelezni azokat a változtatásokat, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az állatok jólétének javításához. Új otthonukban a medvék immár több mint tízezer négyzetméteren élnek.

„Azok az életkörülmények, amelyeket ezeknek a medvéknek el kellett viselniük életük eddigi részében, sajnálatos módon jól tükrözik, hogy miként tartják a fogságban élő medvék jelentős részét Japánban” – mondta Georgina Groves, a szervezet vezető munkatársa, hozzátéve, reméli, hogy a mostani kezdeményezés segít változtatni ezen.

A Hokkaidó szigetén is honos usszuri barnamedve (Ursus arctos lasiotus) vadon élő populációira a természetes élőhelyeik elvesztése és az orvvadászat jelent fenyegetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!