Gasztronómia

2021.06.04. 20:00

Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik Firenzében

Sophia Lorenről elnevezett étterem nyílik szombaton Firenzében, amelyet a világhírű színésznő maga fogja ünnepélyesen felavatni Dario Nardella polgármester kíséretében.

Sophia Loren olasz színésznő az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Nina Prommer

A Sophia – Original Italia Food nevű étterem Firenze központjában a Nápolyból származó színésznővel együttműködve jött létre, és egy olyan vendéglőlánc első eleme, amely olasz gasztronómiát kínál a vendégeknek.

„Számomra az élet új tapasztalatok szerzését és új projekteken való munkálkodást jelent, amivel valami újat tanulhatok. Amikor felajánlották nekem az étterem-projektet, semmi kétségem nem volt, azonnal igent mondtam”

– közölte a 86 éves színésznő.

Az étterem egy oszlopsor alatt található, hatalmas ablakaiból a Via Brunelleschi tárul a vendégek elé. A 1500 négyzetméteres, háromszintes létesítménynek két konyhája van, és 300 vendég fogadására alkalmas, akik közül 60-at a szabadban tudnak leültetni.

További Sophia Loren-éttermeket Nápolyban és Milánóban fognak megnyitni, Sőt azt tervezik, hogy Dubajban, Miamiban, Hongkongban és Sanghajban is terjeszkedni fognak. Az étteremlánc mögött a Pianoforte Holding áll, amelynek tulajdonosai a Yamamay és a Carpisa divatmárkák.

Május elején Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját Rómában az olasz filmakadémia David di Donatello-díjainak átadásán.

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscark-díjként emlegetett trófeát. Az Émile Ajar regényéből készült produkciót a filmcsillag fia, Edoardo Ponti rendezte.

Borítókép: Sophia Loren olasz színésznő az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!