fiataloknak

2020.02.19. 12:35

Saját játékkollekciója lesz a tokiói olimpiának

A Barbie babák azt az öt új sportágat – a gördeszkázást, a hullámlovaglást, a sportmászást, a karatét és a baseballt/softballt – ünneplik.

Forrás: Shutterstock

A tokiói lesz az első olimpia, amely kifejezetten az eseményre készült játékkollekcióval jelentkezik: Barbie babák, UNO kártya és Hot Wheels kisautók is lesznek a kínálatban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) kedden jelentette be, hogy megállapodott a Mattel szórakoztatóipari vállalattal a népszerű gyerekjátékmárkák forgalmazásáról.

„Az együttműködés nagyszerű módja annak, hogy az olimpia értékeit egy fontos közönségréteg, fiatal rajongóink és családjaik számára közvetítsük” – hangsúlyozta Timo Lumme, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság televíziós és marketingigazgatója.

Az olimpiai Barbie babák azt az öt új sportágat – a gördeszkázást, a hullámlovaglást, a sportmászást, a karatét és a baseballt/softballt – ünneplik, amelyekkel az idei játékok programját kibővítették.

A Hot Wheels minikollekciója nemcsak az öt új sportágat, hanem az első athéni olimpia történelmi számait – atlétika, torna, úszás – is képviseli.

Az UNO kártya olimpiai lapjain a játékok kabalája, a kék-fehér kockás, hegyes fülű mesefigura, Miraitova látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!