állatkínzás

2020.04.18. 06:48

Ritka szumátrai elefánt tetemére bukkantak Indonéziában

Az állaton hatalmas seb tátongott, ormányát eltávolították, agyarai azonban érintetlenek voltak.

A seven year old Sumatran elephant found injured by a hunter's trap is seen before being treated by vets at Saree elephant training center in Indonesia's Aceh province on February 25, 2020. (Photo by CHAIDEER MAHYUDDIN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Chaideer Mahyuddin

Ritka szumátrai elefánt ormányától megfosztott tetemére bukkantak Indonéziában, Riau tartományban – közölték a hatóságok.

Helyiek találták meg a vérben úszó tetemet Kelayang kerületben

– közölte az állami természetvédelmi ügynökség vezetője. Mint mondta, az elefánton hatalmas seb tátongott, ormányát eltávolították, agyarai azonban érintetlenek voltak.

Kevesebb mint 3000 szumátrai elefánt (Elephas maximus sumatranus) él vadon, így az ázsiai elefánt (Elephas maximus) egy súlyosan veszélyeztetett alfajának számít a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint.

Az egyedszám csökkenése főként az orvvadászok számlájára írható, akik megölik az állatokat, hogy agyarukat eladhassák a feketepiacon.

Az erdőirtás okozta élőhely-zsugorodás, valamint az emberek és állatok közötti konfliktusok is hozzájárulnak a populáció csökkenéséhez. Védett állat megölése Indonéziában akár tíz év börtönbüntetést és 200 millió rúpia (4 millió forint) büntetést vonhat maga után.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!