tenyérolvasás

2017.09.23. 21:15

Próbaidős robot dolgozik egy tajvani templomban

A Pepper nevű humanoid robotnak fő feladata, hogy segítsen a templom arculatának modernizálásában, a személyzet munkájának csökkentésében.

Új munkatársa van szombattól Tajvan egyik legősibb templomának, a csusani Ce Nan templomnak.

„A templom hagyományos arculatán túl akarunk lépni, és bátorítani akarjuk a zarándokokkal való több kapcsolatot az új technológia segítségével”

- magyarázta Liao Pi-csin, a templom szóvivője.

Az 1,2 méter magas robot, amelynek mellén egy képernyő van, minden olyan információt tud a vallási intézményről, amelyet rendszerébe tápláltak, és idegenvezetőként állhat a látogatók rendelkezésére.

A templomnak évente több mint hétmillió látogatója van. Pepper munkába állásától azt remélik, hogy a fiatalabb korosztályt is vonzani fogja a templomba – tette hozzá a szóvivő.

Sőt a robot abban is segítheti a személyzetet, hogy elmagyarázza a látogatóknak a templom egyik ősi szokásának, a szerencsepénz kölcsönzésének és visszaadásának rendszerét.

Az Tu Ti Kung kínai földisten és felesége tiszteletére 1745-ben létesített templom „banki szolgáltatása” jól ismert Tajvanon. A hívők 100-600 tajvani dollárt (900-6000 forint) kölcsönözhetnek a templomtól, amelyet egy éven belül kell visszaadniuk. A pénz birtokában, nagyobb szerencse reményében kívánhatnak valamit – jobb munkahelyet, jobb eredményeket az egyetemen, békét a családnak.

Pepper még tenyérolvasásra is képes. Szombaton be is mutatta tudását, megmondva a látogatók korát a tenyér elemzése alapján. A robot próbaidős, és a látogatók visszajelzésén múlik, hogy milyen változtatásokat hajtanak végre rendszerében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!