történelmi pillanat

2019.09.02. 12:13

Pandaikrek születtek Berlinben (videó)

Ikrei születtek a berlini állatkert Meng Meng nevű nőstény óriáspandájának – közölte hétfő reggel az állatkert.

Berlin, 2019. szeptember 2. A Berlini Állatkert által 2019. szeptember 2-án közreadott kép Meng Mengrõl, az állatkert nõstény óriáspandájáról szájában az egyik újszülött kölykével augusztus 31-én. Meng Meng egy ikerpárnak adott életet, amelyek az elsõk, akik Németországban születtek. MTI/EPA/Berlini Állatkert

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Berlini Állatkert

„Meng Meng anya lett – kétszeresen is! Nagyon örülünk, nem találunk szavakat!” – írták a Twitteren. Berlinben sosem született még óriáspanda.

Az ikerpár első tagja szombat este született 147 napos vemhesség után. A testvére egy órával később jött világra.

„Meng Meng és bocsai jól viselték a szülést, jelenleg is egészségesek”

- írta a közleményben Andreas Knieriem.

A hatéves nőstényt mesterségesen termékenyítették meg áprilisban, hogy növeljék a fogamzás esélyét a rövid termékeny időszak alatt.

„Egész Berlint lázba hozta a pandabocsok érkezése, magam is gratuláltam Knieriemnek és csapatának”

- idézte az állatkert Michael Müller polgármestert.

Az ikrek apja a nyolcéves Csiao Csing, mindkét állatot 2017-ben adta kölcsön Kína a berlini állatkertnek (Zoologischer Garten Berlin), amely több mint 9 millió eurót (2,9 milliárd forint) költött egy minden igényt kielégítő pandaház építésére.

Borítókép: A Berlini Állatkert által 2019. szeptember 2-án közreadott kép Meng Mengről, az állatkert nőstény óriáspandájáról szájában az egyik újszülött kölykével augusztus 31-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!