Svéd képmutatás

2019.03.21. 08:10

Ön befogadná Alit az otthonába?

Érdekes eredmény született, amikor egy svéd internetes portál riportere arról kérdezte az utca emberét, be kell-e fogadnia a skandináv országnak a menekülteket.

A közösségi portálra is felkerült videó tanúsága szerint a megszólítottak mindegyike csillogó szemmel azt válaszolta, hogy persze, igen, ez jó dolog, igenis be kell fogadni őket – hívta fel a figyelmet a riportra a magyarnemzet.hu. Érdekes viszont, hogy az emberek lelkesedése alábbhagyott, amint a riporter egy hús-vér embert mutatott be nekik:

„Ő itt Ali, menedékre, szállásra van szüksége, befogadná őt a saját otthonába?”

Ettől a pillanattól a történet egészen más irányt vett. Az addig korlátlan befogadást hangoztató svédek mindegyike köntörfalazott. Valami ürügyet mindegyikük talált arra, hogy visszautasítsa „Ali” befogadását saját lakásába.

Valószínűsíthető, hogy a videóban szereplő „Ali” nem valódi menekült, hanem csak eljátszotta szerepét, az viszont minden kétséget kizáróan kiderült, hogy az emberek még egy olyan országban is, mint Svédország, teljesen másképp vélekednek a migrációról akkor, amikor szembesülnek vele.

Lehet, hogy a svédek – az anyagiak mellett – csak képmutatásban járnak közép-európai embertársaik előtt? – teszi fel a kérdést a magyarnemzet.hu beszámolója.

Borítóképünk részelt a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!