Az őrületnek nincs határa

2020.10.09. 11:36

Női börtönbe került a férfi bűnöző, aki nőket bántalmazott

Saját elmondása szerint listát vezetett például női szociális munkásokról, akiket bántani akart, és bosszús volt, amikor az egyiket nem sikerült megölnie. Többször is bántalmazott és fenyegetett meg nőket. Ez a férfi kerülhetett most női börtönbe a hatályos gendertörvénynek köszönhetően.

Forrás: Shutterstock

A Limerick börtön női szárnyában tölti napjait Alejandro Gentile. A 18 éves személy eredetileg férfinak született, mostanra azonban már nőként azonosítja magát. A 2015-ös írországi gendertörvénynek köszönhetően pedig – amely szerint az emberek saját maguk határozhatják meg nemi identitásukat – engedélyezték neki, hogy az általa megválasztott nem szerinti börtönben helyezzék el – hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség.

Ennek azonban komoly veszélyei vannak, tekintve a férfi hátterét. Alejandro ugyanis, akit most már Barbie Kardashiannak hívnak, azért került börtönbe, mert két embert is halálosan megfenyegetett, korábban pedig többször is szexuálisan zaklatott nőket. A férfi ráadásul, bár nőként azonosítja magát, nem esett át semmilyen átalakító műtéten, így például továbbra is férfi nemi szerve van.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#barbiekardashian is in the women's jail. A man who has repeated his desire to rape and assault women again is placed with women in progressive Ireland https://t.co/kxk1R0UDJv pic.twitter.com/5Zn8BcI2ky

— Grace O'Malley 🏁 (@you_know_nuttin) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 29, 2020

Pokoli gyerekkor

Alejandro eddigi történetében számtalan szörnyűséggel lehet találkozni, amelyek rámutatnak arra, miért is veszélyes ez a férfi. A hatóságok előtt sem ismeretlen már egy ideje, eddig azonban más törvények vonatkoztak rá, hiszen kiskorú volt.

Mint kiderült, az édesapja szadista volt az anyjával, és érzelmileg, szexuálisan és fizikailag is bántalmazta – mindennek még gyerekként tanúja volt a férfi, ráadásul később az apja őt is bevonta az anya bántalmazásába.

Kilencéves korában aztán Alejandro elköltözött otthonról az édesanyjával, és egy nőknek fenntartott menedékhelyen éltek tovább – ahol a dolgozóknak feltűnt a kisfiú anyjával szembeni erőszakossága. Tízéves korától kezdve aztán gondozásba került, és több helyen is megfordult, de szinte mindenhol azt tapasztalták, hogy a nőkkel szemben rendkívül durván nyilvánul meg.

Alejandro hozzáállása a nőkhöz az évek alatt egyáltalán nem javult, sőt. A férfi két éve például rátámadt egy szociális munkásra, akinek az arcába belevájta a körmeit, a haját tépte, és azt kiabálta neki, hogy meg fogja ölni. Később a rendőrségen azért volt bosszús, mert nem sikerült megölnie a nőt, és hozzátette, hogy zene volt a füleinek hallani, ahogy a szociális munkás sikoltozott.

This is just plain wrong. A young trans identified male who wants to rape & assault women is placed in a women’s prison in Ireland. The needs of a male rape fantasist are given priority over women’s safety. The evidence is clear: Sex self ID is incompatible with women’s rights. https://t.co/LLpcf5rXnK

Elmondása szerint ráadásul listát vezetett azokról a női dolgozókról, akiket bántalmazni akart.

Többen is figyelmeztetnek a veszélyre

Egy pszichiátriai értékelés arra jutott, hogy Alejandro nagy veszélyt jelent a nőkre. A pszichiáter azt javasolta a jelentésében, hogy magas biztonságú pszichiátriai kórházban helyezzék el, mert a megtévesztő viselkedésével szemben nem érnek semmit a biztonsági intézkedések. Alejandróval kapcsolatban arra is többen rámutattak, hogy nemcsak másokra, de önmagára is veszélyt jelent.

A fenti információk ellenére az ír hatóságok mégsem látták akadályát annak, hogy a férfit női börtönbe helyezzék el. Szeptemberben ráadásul még Alejandro kiengedése is szóba került, amivel kapcsolatban aggodalmát fejezte ki az ír rendőrség. Szerintük a 18 éves férfi személyiségzavarban szenved, és veszélyt jelent a társadalomra, főleg a nőkre.

A transgender woman with a fully functional penis, who has beaten and sexually assaulted women for years, has been placed in a women's prison filled with vulnerable women.

Oversight or wilful blindness by the authors of the Gender Recognition Act 2015?https://t.co/RV6Q39Cmpt

Alejandro egyelőre még börtönben marad, a következő tárgyalása október 13-án lesz. A női börtönben való elhelyezését egyébként az ügyvédje is sürgette, aki szerint az ügyfele kifejezetten a női részlegbe akart kerülni, mert nőnek tartja magát. Michele Finan ráadásul bemutatott egy dokumentumot is, amelyben hivatalosan is elismerték Alejandro új nemét, tehát papírja van arról, hogy nőként él. A korábban soroltak miatt azonban komoly veszélyeket rejthet magában az, hogy Alejandro férfi szexuális bűnözőként női börtönbe került, amire egyébként többen is felhívták a figyelmet az interneten.

Volt már baj ebből

Hasonló eset ráadásul történt már az Egyesült Királyságban. Egy elítélt erőszaktevő és pedofil, aki a Karen White nevet viseli, transzneműnek állította be magát, hogy így a női börtönbe kerüljön. Ott aztán két női rabot is bántalmazott, ami után végül visszaszállították a férfi börtönbe. Egyébként a statisztikák szerint Nagy-Britanniában a 2010 óta jelentett 124 női börtönben, nőkön elkövetett erőszakos esetből hétnél az elkövető transznemű volt.

A nyilvánvaló veszélyek ellenére egyre több országban hoznak meg hasonló intézkedéseket. Legutóbb például Kaliforniában írt alá a kormányzó egy olyan törvényt, amely előírja, hogy a transznemű rabokat az általuk preferált nemnek megfelelő börtönben kell elhelyezni. Ráadásul az őröknek is meg kell hajolniuk a transznemű ideológia előtt, mert a transznemű rabokat a megfelelő névmásokkal kell megszólítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!