Horror

2019.10.28. 09:21

Negyvenkét koponyát és üvegben egy magzatot találtak Mexikóvárosban

A borzalmas leletre egy kartell rejtekhelyén bukkantak.

Forrás: Pixabay

Negyvenkét koponyát, tucatnyi csontot és üvegben egy magzatot találtak a rendőrök Mexikóvárosban egy kartell rejtekhelyén

– közölték a városi hatóságok vasárnap.

A borzalmas leletre kedden bukkantak a főváros Tepito kerületében rendezett kábítószer-ellenes razziában, amelyben 31 feltételezett kartelltagot őrizetbe vettek. Az akciót rejtett alagutakban berendezett droglaborok ellen hajtották végre.

A mexikóvárosi főügyész hivatala által közzétett fotók szerint négy koponyát beleépítettek egy „oltárba”, a többit felhalmozták körülötte. Az alkalmatosságon egy szarvakkal ellátott, fából készült maszk volt. Az egyik fal pedig tele volt firkálva különböző szimbólumokkal, köztük égitestek jelképeivel és egy kecskefejjel, amelynek szarvai között hexagram volt.

A vádhatóság szóvivője szerint

még vizsgálják honnan származnak a koponyák, amelyekből eddig negyvenkettőt találtak.

A nyomozók emellett késeket, negyven állkapocscsontot, valamint kéz- és lábcsontokat is találtak. Egyelőre nem világos, hogy emberi magzatról van-e szó – mondta az ügyészség szóvivője.

A város történelmi központjától északra található Tepito régóta az illegális kereskedelmi tevékenység melegágya.

A bandák ellen harcoló mexikói kormány számára nagy kudarcot jelent, hogy az akcióban elfogott gyanúsítottak túlnyomó többségét, 27 embert a bíróság később szabadlábra helyezett.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!