állatság

2018.05.25. 12:13

Milyen nevet adna ennek a kismajomnak?

A fiatal nőstény, Csofika babája nemrégiben született, de anyja nem tud gondoskodni róla.

Debrecen, 2018. május 25. Labovszki Milla állatgondozó kezében egy újszülött kapucinusmajom (Cebus capucinus) a Debreceni Állat- és Növénykertben 2018. május 25-én. Az állat két héttel ezelõtt született. MTI Fotó: Balázs Attila

Gondozói nevelik a debreceni állatkert legifjabb lakóját, a két héttel ezelőtt, 184 grammal született kapucinusmajmot – közölte az állatkert igazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

MTI Fotó: Balázs Attila

Nagy Gergely Sándor elmondta: a fiatal nőstény, Csofika első kölykének nevelését az anya tapasztalatlansága miatt kellett átvállalnia a gondozóknak. A maroknyi kismajom ellátása szinte ugyanolyan gondoskodást igényel, mint az újszülött csecsemőké. A gondozók mintegy fél évig nevelik majd az állatot, utána kezdik majd fokozatosan elfogadtatni őt a szülői csoporttal – mondta az igazgató.

Labovszki Milla állatgondozó cumisüvegbõl eteti az állatkát
MTI Fotó: Balázs Attila

Az újszülött hím, a névadásra várják az ötleteket gyereknapon is, amikor testközelből is megismerhetik az újszülöttet a látogatók.

MTI Fotó: Balázs Attila

A debreceni állatkertben eddig nyolc kapucinusmajom élt, a kis jövevény a kilencedik. 2016-ban két hím kismajom született, őket a szüleik nevelték fel.

Borítókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!