Agytorna

2019.04.04. 17:50

Maratoni rejtvényfejtőversenynek ad otthont Magyarország

A 24 órás bajnokságon csak olyan logikai feladványok lehetnek, amelyek nyelv- és kultúrasemlegesek.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Tizennégy ország 33 versenyzőjének részvételével 24 órás rejtvénybajnokság kezdődik szombat délelőtt a magyar fővárosban. Az idei lesz a 19. rejtvényfejtő maraton.

István György, a verseny főszervezője az MTI-nek elmondta: a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) vetélkedőjén a versenyzők szombat 10 órától vasárnap 10 óráig összesen 13, egyenként 100 perces feladatsort oldanak meg, amelyek között mindössze 10-20 perces szüneteket tartanak.

A főszervező hozzátette:

az évente megrendezett esemény népszerűségét mutatja, hogy azon nem csak a legjobb magyar játékosok – köztük a tavalyi rejtvényfejtő-világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar csapat tagjai – vesznek részt, hanem 13 másik országból, köztük Indiából vagy Japánból is érkeznek versenyzők.

Az ilyen versenyek szabályainak megfelelően a 24 órás bajnokságon is csak olyan logikai feladványok lehetnek, amelyek nyelv- és kultúrasemlegesek.

Ezek közé tartozik a Magyarországon is jól ismert szudoku, de ezen kívül még több mint 200 különböző logikai rejtvénytípust válogatott össze Horváth Zoltán, a bronzérmes magyar válogatott tagja, az idei verseny rejtvénygondnoka

- ismertette a főszervező.

A maratoni verseny alatt a ROE tagjai folyamatosan ellenőrzik a beadott feladatsorokat, így nemcsak a játékosok, hanem a zsűri számos tagja is 24 órán keresztül ébren lesz.

Borítókép: illusztráció

Egy résztvevő a Füles című rejtvénylap megalakulásának 56. születésnapján rendezett rejtvényfejtők napján, a Best Western Hotel Hungariában 2013. február 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!