Külcsín és belbecs

2018.06.23. 10:22

Már nem elég szépnek lenni

Sütő Enikő szerint többnyire ügynökségi kritérium, hogy egy modell belső harmóniát sugározzon.

A 2016-os londoni Miss USSR UK szépségverseny résztvevői.

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen / Anadolu Agency

A laikusok azt gondolnák, hogy a szépségipar a külsőségekről, a tökéletességről és a szépségről szól, és semmi köze a belső tartalomhoz. Sütő Enikő exmodell és manöken tapasztalatai szerint azonban a mai modelleknek belül kell rendben lenniük – számol be róla a Világgazdaság.

„Ma már nem csak azokat a lányokat keresik a hazai és külföldi ügynökségek, akik után megfordulnak az utcán” – idézik a modell- és színésziskolát működtető üzletasszonyt, aki a Manager Magazinnak adott interjút.

„Legtöbbször nem a klasszikus szépségeket keresik, hanem az érdekeset, az egyénit, a harmonikus összhangot, illetve

azt az esszenciát, amikor az a bizonyos megfoghatatlan szépség átsüt valakin”

– mondja Sütő Enikő. „Amikor jelentkeznek hozzám a lányok, a legtöbbjük elégedetlen önmagával, a legkisebb szépséghibát is óriási katasztrófának tartja, de ahelyett, hogy ebbe belemennénk, inkább megmutatom nekik, hogyan szépüljenek belülről kifelé” – magyarázza az üzletasszony.

Sütő Enikő
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Sütő Enikő szerint ez a belső harmóniára épülő trend annyira komollyá vált, hogy a legfontosabb elvárt feltételek között található a nemzetközi modellügynökségek kritériumlistáján.

A cikkben az is olvasható, hogy amennyire fontos volt korábban, hogy a szépségkirálynő-jelöltek gyakorlatilag a fejük búbjától a lábujjukig tökéletesre szabassák magukat, addig mára a lányok jó része elsősorban spirituális felkészítőt kér fel. Természetesen nagyon fontos a mozgás, a táplálkozás és a többi külsőleg elvégezhető praktika, de szinte az arcbőre és a járása is megszépül annak, aki harmóniába kerül önmagával. Sütő Enikő szerint

annak, aki modell szeretne lenni, tisztában kell lennie azzal is, hogy a „modellség” nagy felelősséggel járó minta. Tehát egy modellnek olyan karaktert kell felépítenie magából, amely értéket képvisel, és a fiatal lányoknak követhető példává válik.

„A mai világban igen kevés iránymutató minta található, ezért nagy a felelősség, hogy egy modell milyen személyiséggé válik, hiszen sokan fogják követni” – véli Sütő Enikő.

Borítókép: a 2016-os londoni Miss USSR UK szépségverseny résztvevői.

Fotó: Tolga Akmen / Anadolu Agency / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!