Indulhat az origami

2018.11.11. 07:50

Már kapható a világ első hajtogatható okostelefonja

A fáma szerint a Samsung, az iPhone, a Huawei, LG évek óta ezzel kísérletezik, de a mobilpiacon gyakorlatilag ismeretlen cég meg is csinálta.

Széthajtható fedelű telefont már a butafonok idejében lehetett kapni: a technikai kihívást az okostelefonok esetében a rugalmasan hajlítható kijelző jelentette, meg persze az akkumulátor sérülékenysége. A FlexPai nevet kapott készüléket a vékony és rugalmas érzékelőket és képernyőket készítő Royole gyártja – számol be róla a hirado.hu.

A cég székhelye Fremontban, Kaliforniában van, a hirado.hu viszont felhívja a figyelmet arra a gyanús körülményre, hogy az árusítás Kínában indul, s csak utána hajózik nemzetközi vizekre a készülék.

Az okostelefon 180 fokban nyitható, egy mozdulattal nagykijelzős táblagéppé lehet hajtani és vissza, könnyen zsebre vágható telefonná.

A cég egy San Francisco-i rendezvényen mutatta be a sajtónak a FlexPai-t, ami csakugyan működik is, nem holmi prototípus.

A cikk szerint a kütyü hardvere átlagosan jónak számít. Az 1920 x 1440 pixel felbontású, rugalmas AMOLED kijelző alatt 2,8 GHz-es, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon processzor, valamint szokványos 3800 mAh-s akkumulátor húzódik meg. Fényképezni egy 20, és egy 16 megapixeles, f/1,8 rekeszértékű kamerával lehet. Jack csatlakozója nincs, Type-C USB portja van. A szoftvere Water OS, ami Android 9.0-ra épül.

Az extrém újdonságnak szépen megkérik az árát: a weboldalukon előrendelhető készülék 128GB-os változatban 1388 euróba (446 ezer forintba), 256GB-osban pedig 1539 euróba, tehát közel félmillió forintba kerül.

Borítókép: részlet a FlexPai promóciós videójából. Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!