De legalább túlélte!

2017.09.08. 15:45

Már biztos nincs kilenc élete ennek a cicának

A szőrmók kilométereket utazhatott a forró motortérben.

Jellegzetes macskasírásra lett figyelmes egy járókelő az egyik fővárosi parkolóban. A hang az ott álló Volkswagen motorteréből jön – írta a Zsaru Magazin.

A gyalogos, amennyire tudott, benézett az autó lámpája mellett, és annyit látott, hogy az ékszíj közé be van ékelődve egy macska. Közben a rendőrség és az állatvédők is megérkeztek a helyszínre, mindenki úgy támogatta a mentést, ahogy csak tudta. Az autó rendszáma alapján sikerült beazonosítani a tulajdonost, ő is hamar a helyszínre sietett – mondta el a lapnak Bilik György törzszászlós.

A kocsi tulajdonosa korábban egyik kerületből a másikba hajtott át a járművel, véleménye szerint a kölyökmacska még indulás előtt mászhatott be a motortérbe, tehát feltehetőleg kilométereket utazott a forró csövek, a pörgő szíjak és a tárcsák közt.

A macska megmentésére összeverbuválódott kis csoport megpróbálta kiemelni az autó hűtőcsöve és a turbócsöve közé ékelődött kölyköt, de sajnos a lábai beakadtak. Ekkor érkezett meg Erdész Judit törzszászlós, az ő keze épp befért felülről az alkatrészek közé, és sikerült kiszabadítania a beszorult állat lábait. A cica közben félelmében az ő megmentésén munkálkodó Bilik György törzszászlós jobb kézfejébe harapott, őt később a balesetin kellett ellátni.

A korábban az utcán kóborló kis szőrmóknak estére már gazdája is lett. Megtalálója csak annyit kért a rendőröktől, hogy ha hím jószág, akkor nevezzék TJ-nek TJ. Hooker után, ha nőstény, akkor pedig legyen Linda.

A kis Linda kilenc életéből egyet biztosan elvesztett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!