Járvány

2020.04.30. 17:02

Május elsején újra megnyitják a pekingi Tiltott Várost

A Tienanmen tér közelében lévő egykori császári palota január 25-én zárta be kapuit, és a bejelentés utáni fél órában már 2500-an váltottak jegyet a múzeum weboldalán.

Forrás: Wikipedia

Fotó: Saad Akhtar

Május elsején nyitják újra a pekingi Tiltott Várost az új koronavírus okozta járvány miatti három hónapos zárvatartás után – jelentette be a palotamúzeum.

A Tienanmen tér közelében lévő egykori császári palota január 25-én zárta be kapuit, amikor a hatóságok elrendelték minden turistalátványosság és egy teljes tartomány lezárását.

A bejelentés utáni fél órában már 2500-an váltottak jegyet a múzeum weboldalán.

A Tiltott Városba naponta mindössze ötezer embert fognak beengedni a járvány előtti mintegy 80 ezerrel szemben. A látogatóknak maszkot kell viselniük, meg kell tartaniuk a legalább egyméteres távolságot egymás között, és telefonjukon be kell mutatniuk az egészségügyi kódjukat, ami igazolja, hogy nem vírushordozók.

A bejáratnál testhőmérsékletet mérnek, és akinek láza van vagy köhög, nem mehet be.

Pekingben nemrég jelentették be, hogy a város múzeumai májustól fokozatosan újranyitják kapuikat. A korlátozások feloldását egyelőre a kínai turisták élvezhetik, az állami CCTV adása szerint a külföldről és a járvány kiindulópontjának számító Hupej tartományból érkezők egyelőre nem. Nekik Pekingbe érkezésük után két hétig még karanténban kell maradniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!