százezres nagyságrend

2018.05.09. 07:41

Magyar felhasználók jelszava szivárgott ki

Egy orosz fórumon előkerült egy rendkívül sok felhasználó nevet és jelszót tartalmazó, kategorizált breach lista, amelyben többszázezer magyar felhasználó is szerepel. A szuperül összegyűjtött, könyvtárakba rendezett lista egy úgynevezett „kombó”, amelyben sok rendszerből kiszivárgott hozzáférések találhatók.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: ViChizh

A kombó összerendezője gondosan kategóriákba szervezte a hozzáféréseket tartalmazó fájlokat, pornó, shopping, trading, gaming, money, stb. kategóriák alá csoportosította az állományokat, illetőleg található egy Other folder meg egy Dump, amelyben ömlesztve a mangarajongóktól (MangaTraders) a Zoosk randioldalig minden nyalánkság megtalálható – írta meg a Kiberblog.

Néhány magyar oldal is szerepel

www.aktrecords.hu – (1180 rekord) esetében a felhasználó név mellé jelszó hashek (pucér MD5) kerültek ki, hashkiller oldalakon triviális...Az oldal működik.

www.cfoto.hu – (1239 rekord) esetében a felhasználó név mellé jelszó hashek (pucér MD5) kerültek ki. Érdekesség, hogy a listában jól látszik az SQL injection eredménye. Az oldal működik.

www.euronote.hu – (817 488 rekord) az oldal már nem működik, jobb is, cleartext jelszavak kerültek ki.

www.kszemle.hu – (19 769 rekord) esetében a felhasználó név mellé jelszó hashek (pucér MD5) kerültek ki. Az oldal működik.

www.matarka.hu – (32 296 rekord) esetében cleartext jelszavak kerültek ki, az oldal működik.

www.mbarat.hu – (24 162 rekord) esetében is jelszó hashek (pucér MD5) kerültek ki. A pucér kifejezés az oldal tartalmához viszonyítva megállja a helyét.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / ViChizh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!