Fedezékbe!

2017.10.21. 11:00

Lebutították a népnek az atomcsapás-kézikönyvet

Manga képregényben adnak tanácsot a japán hatóságok az ország lakóinak arra az esetre, ha észak-koreai atomcsapás érné az ázsiai szigetországot.

Forrás: pixabay.com

Hokkaido sziget illetékesei egy négyoldalas képregényt jelentettek meg a héten, amelyben egyebek között felszólítják a lakosságot, hogy atomcsapás esetén keressenek menedéket egy biztonságos épületben vagy a föld alatt, vagy feküdjenek arccal a földre és fejüket fedjék be a kezükkel vagy egy párnával.

A Jamamoto Manabu mangarajzoló készítette élénk színű képek mások mellett diákokat ábrázolnak, akik az iskolai padok alatt keresnek menedéket, egy másik képen mezőn dolgozó gazdákat, akik árokban bújnak meg és tengeren lévő halászokat, akik hajójuk kormányosfülkéjébe húzódnak be.

„Azért döntöttünk a manga mellett, mert halottuk a lakosoktól, hogy az atomcsapás esetére kiadott kézikönyv nehezen érthető” – mondta Hokkaido egyik illetékese.

A mangát digitális formában is terjesztik az iskolákban és a halászok körében.

Az utóbbi hónapokban kiéleződött a feszültség a Koreai-félszigeten: Phenjan egy hónapon belül két ballisztikus rakétát is átlőtt Japán felett, szeptember elején pedig kísérleti atomrobbantást hajtott végre.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!