hullámhossz

2019.11.18. 14:00

Külön rádióval tesznek a százezer arab kedvére Berlinben

Hamarosan arab rádióállomás is lesz a német fővárosban, hogy azon keresztül tudjanak szólni az ott élő, több mint százezer arabhoz.

Forrás: Shutterstock

Berlinben már annyi arab él, hogy külön rádiót kapnak – számolt be róla a V4NA hírügynökség. A Radio Arabica létrehozását csütörtökön jelentették be, és azt remélik, az új rádión keresztül jobban elérhetik majd a több mint százezer főt számláló arab lakosságot.

Az állomás műsora főleg a berlini életvitelről fog szólni, az ottani hírekről és eseményekről fognak beszámolni, de azért megjelenik majd mellette egy kis arab zene is. A rádióért felelős német MABB médiatanács elnöke, Hansjürgen Rosenbauer arról számolt be, mennyire örül annak, hogy bővül a rádióállomások diverzitása, és hogy az eddigi többek között francia, brit és amerikai műsorok mellett végre lesz ajánlatuk az arab lakosságnak is.

Berlinben a 2017-es adatok szerint körülbelül 133 ezerre tehető az arab háttérrel rendelkezők száma, akik több mint húsz arab országból érkeztek Németországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!