Gasztrokultúra

2021.08.10. 19:20

Kóstolja meg a Kárpát-medence páratlan ételeit a Magyar Ízek Utcáján!

A rendezvényen idén a gyógyító növényekre, fűszerekre, ételekre és italokra helyezik a hangsúlyt.

Budapest, 2021. augusztus 10. Erõs Antónia televíziós mûsorvezetõ, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója (b) és Füredi Krisztián mestercukrász, a Magyarország tortája és Magyarország cukormentes tortája verseny nyertese a Magyar Ízek Utcája rendezvény sajtótájékoztatóján a Várkert Bazárban 2021. augusztus 10-én. Fûben, fában orvosság szlogennel rendezik az idei Magyar Ízek Utcáját augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárnál Budapesten. A Lánchídtól a Döbrentei térig élelmiszerkészítõk és -elõállítók, cukrászok, pékek, vendéglátósok várják az érdeklõdõket. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Fűben, fában orvosság szlogennel rendezik az idei Magyar Ízek Utcáját augusztus 20. és 22. között a Várkert Bazárnál, Budapesten. Az esemény alkalmából a Lánchídtól a Döbrentei térig többek között cukrászok, pékek és vendéglátósok várják az érdeklődőket.

Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője azt is elmondta, a rendezvény célja bemutatni a Kárpát-medence gazdag ízvilágát és gasztrokultúráját. Így képviseltetni fogják magukat vendégek egyebek mellett a Kárpátaljáról, a Felvidékről és az Őrségből. A programok között továbbá bábszínházi előadások, közlekedésbiztonsági foglalkozások, véradás, vércukorszintmérés és koncertek szerepelnek.

Az eseményen a látogatók megkóstolhatják Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyereket is.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke felidézte, hogy az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen a Magyarország tortája címet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának a Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el.

Az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából idén alversenyt is hirdettek. Erre olyan tortákat vártak, amelyek meghatározó összetevői a magyarországi erdőkben és a mezőkőn találhatóak. A mezőnyben végül a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének, Füredi Krisztiánnak a Nimród fantázianevű tortája lett a győztes. Szintén Füredi Krisztián nyerte meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt. A hozzáadott cukor nélkül készült, Beszterce rózsája fantázianevű süteményben a sárgabaracké a főszerep.

A Szent István-napi kenyér címet idén a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye elnevezésű kenyere nyerte el. Az év innovatív kenyere pedig a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta, hogy a rekordszámú induló idén két kategória két fordulójában próbálhatta ki magát a Magyar Pékszövetség X. Szent István-napi kenyérversenyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!