napi cuki

2020.12.01. 12:50

Karácsonyi filmeket néznek a Londoni Akvárium pingvinjei

A filmek megnyugtatják az állatokat és felkészítik őket a látogatók érkezésére.

A young child watches a gentoo penguin walk by as the SEA LIFE aquarium reopens to the public in Melbourne on November 13, 2020, following the city's long lockdown due to a second wave of COVID-19 coronavirus infections. (Photo by William WEST / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: William West

Karácsonyi filmeket néznek a Londoni Akvárium pingvinjei a koronyvírus-járvány megfékezésére elrendelt szigorú kijárási tilalom idején.

„Jó látni, hogy szamárpingvinjeink élvezik az általunk kínált karácsonyi filmeket”

- mondta Leah Pettitt, a központ gondozója a PA brit hírügynökségnek.

A 2003-as Mi a manó című amerikai filmet azért mutatják a pingvineknek, hogy felkészítsék őket a látogatókra, amikor az akvárium újranyílhat a korlátozások enyhítése nyomán.

„Miközben élvezik ezeket az ünnepi filmeket, nyugodtak, éppen úgy, ahogy mi emberek. Tudjuk róluk, hogy ők is ugyanúgy nézik és hallgatják a látogatókat, ahogyan a látogatók nézik a pingvineket” – tette hozzá Pettitt.

Az akvárium az állatkertekhez és más intézményekhez hasonlón november eleje óta zárva van a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt angliai zárlat miatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!