túltöltés

2017.10.12. 17:31

Ijesztő probléma merült fel az új iPhone-oknál

Töltés közben nem árt, ha vigyáz az előlapra.

Az elmúlt hetekben a mobilpiacon minden Apple legújabb modelljeiről, az iPhone 8-ról, a 8 Plus-ról és az (október végétől megjelenő) iPhone X-ről (tíz) szólt. Az arcazonosítás és a high-tech funkciók mellett nemrégiben azonban aggasztó hírek is napvilágot láttak.

A Világgazdaság beszámolója szerint a nagyobb modell esetében több tulajdonos is különös jelenségről számolt be. Az első híradás Tajvanról érkezett egy 64 gigabyte-os tárhelyű iPhone 8 Plus kapcsán, amelynek

az előlapja töltés közben lepattant.

A jelenséget az akkumulátor megnövekedése okozta; ez azért érdekes, mert az első esetnél mindössze három perc után jelentkezett a probléma. Bár az incidens szeptember végén történt, az első beszámolók október elején jelentek meg róla, majd a következő néhány napban újabb vásárlók jelezték, hogy hasonló problémával szembesültek.

A The Verge beszámolója szerint az első eset Tajvanon történt, de jelentettek hasonló problémát Japánból, Kínából, Kanadából és Görögországból is. Az Apple egyelőre hivatalos közleményt nem adott ki az ügy kapcsán, a The Independent, valamint több technológiai portál megkeresésére azt közölték, hogy tisztában vannak a történtekkel, és utánanéznek a problémának.

Lehet köze a „robbanós” Samsungokhoz?

Az ügyről sokaknak eszébe juthat a Samsung Galaxy Note 7 tavalyi esete, ám egyelőre nincs jele annak, hogy hasonlóan komoly dologról lenne szó. Akkor ugyanis több száz meghibásodásról érkezett bejelentés, mire úgy döntöttek a gyártónál, hogy kivonják a piacról az eszközt.

Az iPhone 8 kapcsán egyelőre csak néhány esetről lehet tudni, amelyek akár az akkumulátorgyártók legnagyobb óvintézkedései ellenére előforduló selejt rovására is írhatók.

Borítókép: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!