legenda

2017.11.21. 06:29

Horroráron kelt el a Drakula eredeti plakátja

Félelmetesen nagy összeget fizettek a Lugosi Bélát ábrázoló poszterért.

Rekordáron, 525 800 ezer dollárért (140 millió forintért) árverezték el az 1931-ben készült Drakula című film egy eredeti plakátját helyi idő szerint hétfőre virradó éjjel az Egyesült Államokban.

A dallasi székhelyű Heritage aukciósház közleménye szerint világrekord született: ezért a filmplakátért adták eddig a legnagyobb összeget árverésen. Úgy tudják, a poszterből mindössze két példány maradt fenn.

Az eddigi rekordot két plakát tartotta: az 1942-es, legendás Casablanca című filmdráma poszterét 2017-ben, az 1927-ben bemutatott London éjfél után című vámpírtörténet plakátját 2014-ben árverezték el, mindkettőért 478 ezer dollárt fizettek.

A Dracula poszterét, amelyen a film címszereplőjét alakító Lugosi Béla magyar származású amerikai színész látható, George Mitchell kaliforniai filmszakértő gyűjteményében találták meg, ő az ötvenes években vásárolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!