Ország-világ

2021.07.30. 16:12

Hazánkban rendezik meg Európa legrangosabb főzőversenyének döntőjét (videó)

A Bocuse d'Or újabb segítség a bajba került turizmus újraindításában.

Forrás: Facebook / Bocuse d'Or

Fotó: Luiz Filipe de Azevedo e Souza

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d'Or európai döntőjének.

Szenkirályi Alexandra kormányszóvivő úgy fogalmazott, Európa legrangosabb főzőversenye az egyik legnagyobb turisztikai reklámot jelentheti számunkra.

Megtisztelő, hogy mi adhatunk helyet a Bocuse d'Or európai döntőjének – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán kiemelte, Európa legkiválóbb séfjei fognak 2016 után ismét találkozni Magyarországon. Az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd azért, hogy kvalifikálja magát a 2023-as lyoni világdöntőbe.

A budapesti döntő alkalmat ad arra is, hogy a világ megismerje hazánk alapanyagait. Guller szerint ez páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén, hiszen a látogatók olyan élményekkel gazdagodhatnak, amelyekért a jövőben visszatérnek majd hozzánk.

Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ért el.

Minden esély megvan arra, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben.

A rendezvénnyel kapcsolatban további információk találhatóak a Magyar Turisztikai Ügynökség Youtube-csatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!