jövő

2018.07.26. 11:14

Hazai siker is születhet az innovációk versenyén

Három magyar pályázót is jelöltek ugyanis az EIT díjra.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette, hogy 41 pályázatot jelöltek a 2018-as EIT-díj négy kategóriájában, köztük három magyar pályamű is bejutott a végső megmérettetésbe.

A budapesti székhelyű intézet közleménye szerint a díjátadó ünnepséget Budapesten tartják október 4-én, az EIT éves innovációs fórumán, az INNOVEIT-en.

A jelöltek négy kategóriában versenyeznek: az EIT Change, az EIT Innovators és az EIT Venture, valamint idén először az EIT Woman kategóriában.

A díj magyar jelöltjei az EIT Change kategóriában Félegyházi Nóra, az EIT Innovator kategóriában Dán György, az EIT Woman kategóriában Pálfi Dóra.

A tájékoztatás szerint a 41 jelölt Európa legígéretesebb vállalkozói és innovátorai, a pályázatok az éghajlatváltozás, az energia, a digitalizáció, az élelmiszer, az egészség, a nyersanyag területeit érintik.

Az idei jelöltek Ausztriából, Belgiumból, Bulgáriából, Kanadából, Kínából, Kolumbiából, Dániából, Egyiptomból, Észtországból, Franciaországból, Németországból, Görögországból, Magyarországról, Izlandról, Olaszországból, Lettországból, Mexikóból, Hollandiából, Spanyolországból, Svédországból, Svájcból, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból származnak.

Navracsics Tibor, az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért, valamint az EIT-ért felelős európai biztos a közleményben kiemelte, hogy az intézet összefogja az üzleti világot, a felsőoktatást és a kutatást, Nyugat-Európától Kelet-Európáig hidakat épít a még hatékonyabb együttműködés érdekében, az EIT-díj az európai siker és a világszintű ambíció ünnepe.

Dirk Jan van den Berg, az EIT igazgatótanácsának elnöke hozzátette: az EIT igazi sikertörténetté nőtte ki magát, létrehozta Európa legnagyobb és leginkább összekapcsolt innovációs ökoszisztémáját, amelyben több mint 1000 vezető partner vesz részt, beleértve Európa számos, hatékonyan együttműködő legjobb vállalkozását, egyetemét és kutatóközpontját.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / alphaspirit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!