hoppá!

2017.12.01. 08:00

Harry herceg és menyasszonya távoli unokatesók

Mégiscsak csörgedezik némi angol királyi vér Harry herceg amerikai menyasszonyában, Meghan Markle-ben – állítja egy amerikai genealógus.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Daniel Leal-Olivas

A polgári származású menyasszony családfáját a bostoni New England Historic Genealogical Society egyik tagja, Gary Boyd Roberts derítette fel. A kutatómunka eredményeiből kiderült, hogy Harry herceg 36 éves jövendőbelije egyenes ági leszármazottja III. Eduárd angol királynak, aki 1327 és 1377 között uralkodott.

A származáskutató szerint Markle királyi származása William Skipper tiszteleteshez vezethető vissza, aki 1639-ben érkezett Új-Angliába. Skipper Markle édesapjának egyik felmenője. Roberts azt is hangoztatta, hogy a herceg és jövendőbelije 17. fokú unokatestvérek.

Markle-t Harry feleségeként a királyi fenség (Her Royal Highness, HRH) titulus fogja megilletni, és II. Erzsébet királynő döntésén múlik, hogy az újdonsült családtag visel-e majd külön hercegnői címet is, hasonlóan ahhoz, ahogy Vilmos herceg felesége, Katalin a Cambridge hercegnője címben részesült.

Borítókép: AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!