lefegyverezte magát

2018.09.15. 11:23

Elhagyta a fegyverét a japán miniszterelnököt kísérő egyik rendőr

Elveszítette péntek este szolgálti fegyverét az egyik rendőr, akit Abe Sindzó japán kormányfő gépkocsioszlopának kíséretével bíztak meg – tudatta szombaton a helyi rendőrség.

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Alexander Vilf

A pisztoly egy órával később megkerült, és nincs arra utaló nyom, hogy elsütötték volna – igyekezett mindenkit megnyugtatni a hatóság.

A miniszterelnök a kormányzó Liberális Demokrata Párt vezetőválasztási kampányában mondott beszédet Vakajamában, s utána Kiotóban indult. Az egyik rendőr töltött fegyvere akkor csúszott ki a tokjából, amikor

kihajolt az ablakon, hogy a forgalmat irányítsa. A fegyvert rögzítő szíj beleakadt a kocsi ablakába, a rögzítő patent kioldódott, és a pisztoly kiesett a kocsiból.

Sok helyre bekopogtattak, de nem árulták el, hogy egy fegyvert keresnek, csak annyit mondtak, hogy egy elveszett tárgy után kutatnak. A fegyvert egy helyi lakó találta meg, és átadta a rendőröknek, akik mintegy ötvenen egy órán át keresték az elveszett pisztolyt.

„Nagyon sajnálatos, hogy ez megtörténhetett. Mindent megteszünk, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer”- szögezte le közleményében a rendőrség.

A Kyodo japán hírügynökség jelentése arról nem tesz említést, kell-e valamilyen büntetésre számítania az önmagát lefegyverző rendőrnek.

Borítókép: Abe Sindzó japán kormányfő 2018. szeptember 12-ém

Címkék#Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!