gazdasági visszaesés

2018.03.13. 16:25

Elfogyhat az ivóvíz Dél-Afrikában

Nemzeti katasztrófává nyilvánította az ország egyes részeit sújtó aszályt a dél-afrikai kormányzat kedden.

Az intézkedés megkönnyíti a tisztségviselőknek a források kezelését és a hosszú távú intézkedések kidolgozását a szárazság elleni küzdelemben.

A kormány szerint az aszály különösen az ország déli részén, Nyugat-Fokföld és Kelet-Fokföld tartományokban súlyos. A szárazság negatív hatással volt a gazdaság különböző ágazataira, így az állattenyésztésre, a gabonatermelésre, az élelmiszeriparra és a kereskedelemre – idézte az egyik fokvárosi portál, a capetownetc a kormányjelentést.

A szárazság miatt Fokvárosban hónapok óta az úgynevezett „zéró nap”, vagyis annak eljövetelére figyelmeztetnek, hogy elfogy a vezetékes ivóvíz. A nagyvárost vezető ellenzéki párt a múlt héten viszont azt közölte, a vízzel való takarékoskodással ez 2018-ban talán nem fog bekövetkezni. Az ellenzéki Demokratikus Szövetség szerint a katasztrófa kikiáltásával a kormánynak segélyeket kellene nyújtania az érintett területeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!