Kattant a bilincs

2019.11.18. 11:37

Életveszélyes lakásokat adott ki az interneten egy férfi

Tavaly több mint 330 épületet nyilvánítottak életveszélyesnek Marseille-ben.

Őrizetbe vették azt a férfit, aki egy Marseille központjában lévő társasház társtulajdonosaként szezonálisan bérbe adott legalább két lakást az épületben, annak ellenére, hogy az ingatlant június 14-én életveszélyessé nyilvánították

írja a V4NA.

A lakásokat egy weboldalon keresztül lehetett kibérelni.

A férfit mások életének veszélyeztetésével, a lakóhelyiségek használati tilalmának be nem tartásával, valamint szociális javakkal való visszaéléssel gyanúsítják, mivel a lakások egy cégen keresztül kerültek bérbeadásra.

A céget vezető nő ellen szintén vádat emeltek és igazságügyi ellenőrzés alá helyezték.

Marseille-ben 2018. november 5-én a Noailles városrész központjában a rue d'Aubargne-ban összedőlt két épület. A tragikus baleset után, melyben nyolcan életüket vesztették, több mint 330 épületet nyilvánítottak életveszélyesnek.

A városvezetés rendelete alapján 370 épületből mintegy 3200 embert evakuáltak.

A városvezetés által november elején közzétett adatok szerint egy évvel a történtek után 195 épület még mindig nem lakható. A rue d'Aubagne-ban történt dráma rámutatott arra a problémára, hogy Marseille-ben milyen sok lakhatásra alkalmatlan és egészségtelen lakás van.

Az Abbé Pierre alapítvány nyilvántartása szerint mintegy 100 ezer ember nyomornegyedben él a francia nagyvárosban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!