aukció

2019.01.28. 15:30

Elárverezték Pierre Brice (Winnetou) hagyatékát

Egy aranyóra, amelyet a színész gálaesteken szmokingnadrágja bal zsebében viselt, már az aukció első órájában 3000 euróért talált gazdára.

La revolte des Indiens Apaches Winnetou 1 Teil 1963 Real Harald Reinl Lex Barker Pierre Brice. Collection Christophel / RnB © Atlantis Film / Jadran Film / Rialto Film Preben Philipsen / Rialto Film / SNC

Forrás: AFP

Fotó: Collection Christophel

A francia Winnetou-színész, Pierre Brice hagyatékából származó több száz személyes tárgyat árvereztek el Berlinben, a vasárnap zárult aukció mintegy 150 ezer eurós (47 millió forintos) bevételt hozott a család szóvivőjének közlése szerint.

Az aukcióval szeretett férjem utolsó kívánságát teljesítem: megtanulok elengedni – mondta Hella Brice, a színész bajorországi születésű özvegye.

Elárvereztek többek között olyan filmes relikviákat, mint Winnetou parókáit és a homlokát díszítő szalagokat, emellett magánleveleket, kosztümöket, festményeket, filmplakátokat és forgatókönyveket is – összesen mintegy 800 tételt. A legkeresettebb tárgyakat vitrinekben mutatták be.

Fotó. AFP

Egy aranyóra, amelyet a színész gálaesteken szmokingnadrágja bal zsebében viselt, már az aukció első órájában 3000 euróért talált gazdára.

Az árverésből származó bevétel egy részét eladományozzák, hogy kinek, azt egyelőre nem közölték.

A francia színész az 1960-as években vált ismertté Karl May regényeinek megfilmesítésével, Winnetou, az apacs indián szerepében.

A May által kitalált figura filmekben és fesztiválokon történt megformálásával Brice egész generációk számára jelentett bálványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!