Nagy utazás

2018.04.25. 13:06

Egyedül vette meg repjegyét és utazott Balira egy kisfiú

A hatóságok vizsgálják, hogyan tudott átjutni a fiú a reptéri átvizsgálásokon szülői felügyelet nélkül.

BALI, INDONESIA - NOVEMBER 29: Tourists wait to depart from the island at Ngurah Rai International Airport after it was reopened following news that the columns of ash spewing from the restless Mt. Agung shifted away from the international hub, in Badung, Bali on November 29, 2017. The air transport navigation agency said they are still monitoring the situation closely, together with state meteorologists and the volcanology center. Mahendra Moonstar / Anadolu Agency

Fotó: Anadolu Agency

Egyedül indult útnak egy tízenkétéves kisfiú az ausztráliai Perth városából repülővel Balira. A fiúnál csak útlevél és a diákigazolványa volt. A hatóságok vizsgálják az esetet, hogy hogyan tudott a fiú felnőtt kiséret nélkül kijutni az országból – írja az Origo.

A fiú akkor döntötte le, hogy elutazik, mikor szülei visszamondták a közös utazást, ezért szülei bankkártyájával vásárolt magának egy repülőjegyet Balira majd elutazott. A fiú eltűnését jelentették a rendőrségen mikor szülei nem találták sehol és iskolába sem ment.

A gyereket március 17-én találták meg Balin.

A hatóságok vizsgálják, hogy hogyan tudott átjutni a fiú a reptéri átvizsgálásokon szülői felügyelet nélkül. Ami biztos, hogy Ausztráliában saját maga csekkolt be. A fiút – akinek nevét a hatoságok nem árulták el, csak egyszer állították meg a reptéren, hogy igazolja, elmúlt tízenkétéves.

Balin a hotel recepción is kivágta magát és mikor elfoglalta szobáját azt állította,

a nővérem hamarosan érkezik.

A fiút már hazaszállították, ahol az anyja a következőket mondta: elképzelni sem tudják milyen érzés volt mikor megtudtuk, hogy Balin van a gyermekünk.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!