látni akarta

2020.05.25. 13:30

Egy férfi átúszta a vizesárkot a császári palota kertjéért Tokióban

Letartóztattak egy férfit hétfőn Tokióban, aki a vizesárkot átúszva, majd az ablakon átmászva illetéktelenül behatolt a palota látogatók elől elzárt kertjébe – közölte a japán rendőrség.

People take pictures of the Imperial Palace, a popular tourist destination, in Tokyo on May 20, 2020. - Japan on May 14 lifted a state of emergency imposed due to the coronavirus for the majority of the country but kept it in place for top cities Tokyo and Osaka. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Charly Triballeau

Az eset nem sokkal az előtt történt, hogy Naruhito császár – a palota egy másik szárnyában – megkezdte az ekkor hagyományos rizsültetési szertartást, amelyet egyébként nem kellett az incidens miatt elhalasztani.

A negyvenes éveiben járó férfi – akinek a személyazonosságát a hatóság nem fedte fel – indítéka egyelőre ismeretlen.

A rendőrség nem először lép fel a palotába illetéktelenül behatolni kívánók ellen:

2013-ban két brit turistát tartóztattak le, akik alsóneműben úszták át az épületet körülvevő árkot.

Tavaly egy japán férfi – ugyancsak alsóneműben – tette ugyanezt, saját bevallása szerint azért, hogy találkozhasson a császárral,

2008-ban pedig egy másik brit teljesen meztelenül közelítette meg a palotát a már említett árkon keresztül,

majd összeverekedett a letartóztatására kiérkező rendőrökkel.

A Tokió szívében lévő császári palota a főváros egyik legnépszerűbb turistalátványossága, s noha a kert egy része látogatható, a terület többi részére történő belépés engedélyhez kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!