mi tartott eddig

2017.11.03. 13:04

Egy ausztrál egyetem megvalósította a világ egyik legjobb ötletét

A stresszes diákok kutyákat és kecskéket simogathatnak náluk.

Állatsimogatót alakított ki a Canberrai Egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel. A tanulók számára a Stress Less Week kezdeményezés keretében hozták létre a kis állatparkot, ahol kutyák, kecskék és egyéb kisállatok várják a diákokat.

Thomas Nielsen, az egyetem szakértője szerint az, hogy az egyetemisták kapcsolatba léphetnek állatokkal, jelentősen csökkentheti náluk a stresszt. A stresszkezelés egyik fontos eszköze ugyanis a pihenési időszakok élvezetének megtanulása.

„Jobb intenzíven végezni valamilyen munkát, majd felkelni és mozogni. Mindannyian érzünk stresszt, és ez nem feltétlenül rossz dolog. Ha a stresszt kreatív erővé tudják változtatni, az segíti őket a tanulásban is”

- fejtette ki.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által 72 ország egyetemistáit vizsgáló idei tanulmány szerint az ausztrálok aggódnak a leginkább a vizsgák miatt. Az ausztrál egyetemisták között a férfiak 50, a nők 75 százaléka számolt be az iskolai feladatai miatt rendszeresen fellépő stresszről.

Borítókép: Max Pixel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!