videoklip

2018.12.05. 12:21

Koreáig repítették a magyar kastély hírét a távol-keleti sztárok

Igazán látványos kisfilmet forgatott nálunk a Loona yyxy nevű lánybanda.

Nagy-Laczkó Viktória 

A szabadkígyósi kastélyt választotta egy, a hazájában rendkívül népszerű dél-koreai együttes, a Loona yyxy egyik videoklipjük forgatási helyszínéül. A négy fiatal lány idén tavasszal érkezett Magyarországra, s a stábbal egyetlen nap alatt leforgatták a love4eva című, a Beauty & the Beat debütáló albumjukon található dal felvételeit.

Balogh József polgármester a beol.hu oldalának elmondta, a lányok menedzsere levélben kereste meg a hivatalt a szükséges engedélyek megszerzése miatt, amit természetesen gondolkodás nélkül megadtak számukra.

Év elején kaptunk egy üzenetet, hogy videoklipet szeretnének forgatni a kastélyban. Nem lepődtünk meg a megkeresésen, hiszen nem először választják a település legismertebb nevezetességét filmforgatáshoz. A felvételek elkészítése előtt tartottunk egy megbeszélést. Ezen az énekesek nem, csak a stáb volt jelen. Elmondták, mit szeretnének csinálni, mi is elmondtuk, milyen feltételek mellett tudjuk biztosítani a helyszínt. Jómagam végül nem is találkoztam a lányokkal; eljöttek, megcsinálták a klipet és elmentek

– árulta el a polgármester.

A község vezetője azt is elmondta az 5,5 milliós nézettségnél tartó klippel kapcsolatban, hogy a mozgóképek zöme a kastélyban és annak kertjében készült, de akad, amelyik nem (például a fehér cserépkályhás szoba nem a szabadkígyósi kastélyban található).

A klip forgatásának napján a hivatal munkatársa, Nyemcsok Pál fogadta a nagyjából 10 fős stábot. Emlékei szerint a lányok nagyon illedelmesek voltak, minden előre megbeszélt szabályt betartottak.

Valamikor tavasszal, egy kisbusszal érkeztek. Az énekeseket filmesek és sminkesek kísérték. Mindössze egyetlen nap alatt elkészítették a felvételeket, majd el is mentek

– mondta, és hozzátette, véleménye szerint egy budapesti ügynökség ajánlhatta a szabadkígyósi helyszínt a banda számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!