az országban marad

2019.12.11. 11:13

Diana hercegnő legendás ruháját végül egy brit intézmény vásárolta meg

A walesi hercegnő kék bársonyruháját, amelyben John Travoltával táncolt a Fehér Házban 1985-ben, senki nem akarta megvenni az aukción.

In this photo provided by the Ronald Reagan Presidential Library, Princess Diana dances with John Travolta in the Cross Hall of the White House in Washington, D.C. at a Dinner for Prince Charles and Princess Diana of the United Kingdom on November 9, 1985. Mandatory Credit: Pete Souza - Courtesy Ronald Reagan Library via CNP - NO WIRE SERVICE- Photo: Pete Souza/Consolidated News Photos/Pete Souza - Courtesy Ronald Reagan Library via CNP

Forrás: AFP/Consolidated News Photos

Fotó: Pete Souza

Diana walesi hercegnő kék bársonyruháját, amelyben John Travoltával táncolt a Fehér Házban 1985-ben, a sikertelen aukció után egy brit intézmény vásárolta meg.

Az éjkék, váll nélküli ruhát a hercegnő burgundi vörösben látta először, de azt kérte Victor Edelstein tervezőtől, hogy neki sötétkékben készítse el.

Lady Diana és Travolta a színész Szombat esti láz című filmjének zenéjére táncolt a Reagan házaspár által adott elnöki fogadáson. A 15 perces táncról készült képek bejárták az egész világot.

A Kelly Taylor londoni aukciósház hétfői árverését megelőzően a ruha árát 250 ezer és 350 ezer font (98 millió és 136 millió forint) közé becsülték, de nem akadt senki, aki a minimálisan elvárt 200 ezret megadta volna.

Az aukció után egy brit intézmény – amelyet az aukciós ház nem nevezett meg – mégis megvásárolta a ruhát 220 ezer fontért, így a legendás darab az Egyesült Királyságban maradhat.

A ruhát Diana hercegnő nagyon szerette, ő nevezte el Travolta-ruhának, és még három alkalommal nyilvánosan is viselte. 1997-ben, tragikus halála előtt két hónappal árverésre bocsátotta, és a befolyt százezer fonttal az AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteket támogatta.

A ruhát akkor Maureen Dunkel floridai üzletasszony vette meg, aki azonban 2011-ben csődbe ment, ezért áruba bocsátotta. Az estélyit 2013-ban 240 ezer fontért (94 millió forintért) vette meg egy brit férfi, hogy a felesége kedvében járjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!