tündéri

2019.03.20. 20:00

Bemutatták a debreceni állatkert kéthetes zsiráfcsikóját

Csak február végén látta meg a napvilágot, de már 175 centi magas.

Debrecen, 2019. március 20. Gondozója tejjel itatja a debreceni állatkert két és félhetes recés zsiráfcsikóját (Giraffa camelopardalis reticulata) a sajtóbemutató napján, 2019. március 20-án. A recés zsiráf a zsiráf egyik alfaja, Szomáliában, Etiópiában és Kenyában él természetes környezetben. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Ismét zsiráf született a debreceni állatkertben: az 50 kilogramm súlyú, 175 centiméter magas, jó étvágyú, életerős kisbika február utolsó napján jött a világra – közölte az állatkert igazgatója szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Nagy Gergely Sándor emlékeztetett rá, hogy 2017 nyarán született Debrecenben az ország első recészsiráf-bébije, Jabari, akit most testvérrel örvendeztetett meg az állatkert zsiráfpárja, Emma és Szilveszter. A debreceni szülőpár Európa egyik legjobb génállományú zsiráfpárja.

A kis zsiráfcsikó megszületésével 163-ra nőtt Európában a recés zsiráfok száma, az állatokat 55 állatkertben gondozzák a kontinensen – fűzte hozzá.

A kisbika gondozását állatápolók végzik, a sajtótájékoztató idején cumisüvegből másodpercek alatt ivott meg hat deciliter 4,2 zsírtartalmú szürkemarha-tejet.

Nagy Gergely Sándor a tájékozatón elmondta: a recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, amely Szomália, Etiópia és Kenya területén fordul elő, és szerepel a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

Magyarországon csak Debrecenben láthatóak recés zsiráfok, amelyek az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!