állati rekord

2019.04.15. 10:45

Babakocsival utazik a világ egyik legkövérebb macskája

Hiába közel húsz kiló, Barsik állítólag eléggé válogatós cica hírében áll.

A maga 18 kilogrammos tömegével könnyen lehet, hogy a világ legkövérebb macskája a nemrég állatotthonba került Barsik – írja Bors. Annyi biztos, hogy a gigászi cica szűkebb környezetében, New Yorkban rekorder. Korábbi tulajdonosai egyébként azért váltak meg tőle, mert a lakásban, ahol laktak, nem tarthattak állatokat – így jelenleg a menhely egyik dolgozója, Angelique Iuzzolino viseli gondját a testes állatnak.

Iuzzolino még csak pár napja ismeri Barsikot, de már komoly feladat elé állította a négylábú: ahhoz ugyanis, hogy elvigye az állatorvoshoz kivizsgálásra, nem csak egy extranagy hordozóra, de egy kerekes kocsira is szüksége volt, amiben aztán babakocsi-szerűen eltologathatta a városban.

A macskarajongó – aki reméli, Barsik hamarosan megtalálja végleges otthonát – szerint egyébként könnyen lehet, hogy jelenleg tényleg ő a világ legtestesebb cicája. A hivatalos világrekorder egyébként az ausztrál Himmy, akinél 1986-ban – nem sokkal a halála előtt – 20,9 kilogrammot mértek. A Guinness Rekordok Könyve azonban azóta ezt a kategóriát teljes mértékben törölte, hogy ne bátorítsák a gazdikat kedvenceik túletetésére – írja a New York Post.

És hogy mi a slusszpoén a történetben? Annak ellenére, hogy mennyit nyom, Barsik cicus állítólag igencsak válogatós, ha evésről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!