döbbenetes hagyomány

2018.02.11. 11:11

Az olimpia alatt is árulnak kutyahúst Dél-Koreában

Bár a hatóságok nem szeretnék, hogy a turisták lássák a piacon árusított ebeket, a vendéglátóhelyek állítólag vonakodnak eleget tenni a tiltásnak.

Dogs sit in a cage during a publicised rescue event involving the closure of a dog farm organised by Humane Society International (HSI) in Wonju, south East of Seoul on April 27, 2016. The dogs were being transported to the US. The business was the fifth and the largest dog meat farm to be closed down by the US-based Humane Society International (HSI). The dogs in the farm, one of thousands across the country, were bred specifically for consumption and confined in their cages from birth until slaughtered for their meat. South Koreans are believed to consume somewhere between 1.5 million-2.5 million dogs every year, but the meat farming industry is in decline, with little demand among the younger generation. / AFP PHOTO / Ed Jones

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Ed Jones

A Szöultól nem messze lévő Szongnam város piacán úgy árulják a kutyákat, mint nálunk a csirkét – ketrecben, élve vagy feldolgozva, nyersen vagy levesként – közli az európai szemmel megdöbbentő tényt a Daily Mail. Az ázsiai országban a kutyahús ugyanis jogilag egyfajta „szürke zónában” helyezkedik el: a hatóságok a hagyományok miatt hivatalosan nem tiltják be, de – érthető okokból – nem is nagyon reklámozzák.

Bár a szokások változóban vannak, a koreai emberek egy része megszokásból vagy babonából továbbra is fogyaszt időnként kutyahúst, mivel a hiedelem szerint rendkívül egészséges (például a libidót is fokozza).

Ebben azonban egyre kevesebben hisznek, így a phjhongcshangi téli olimpia szervezői igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az országba érkező turisták kevesebb szörnyűséggel szembesüljenek.

A piacokon árusító kereskedőket és a helyi étterem-tulajdonosokat azonban mindez nemigen hatja meg. Ezért, bár nyugati szemmel valóban szörnyűségnek tűnik, a kutyahús a tiltás ellenére egy ideig még biztosan a kínálat része marad.

Borítókép: AFP PHOTO / Ed Jones

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!