Kütyüktől bomló kapcsolatok

2018.05.25. 11:16

Anya telefonját utálom a legjobban

Egy másodikos gyerek iskolai fogalmazást írt az általa legkevésbé kedvelt találmányról.

Egy amerikai tanítónő arra kérte a gyerekeket, írjanak fogalmazást arról a találmányról, amit valamiért nem szeretnek. Egyik kisdiákja megdöbbentő és kijózanító erejű sorait a pedagógus a közösségi oldalán tette közzé, ami aztán rohamosan terjedni kezdett az interneten. Az írás szövegét az Origo idézi, magyar fordításban:

„Ha el kellene mondanom, hogy melyik találmányt nem szeretem, akkor azt mondanám, hogy a telefont nem szeretem. Azért nem szeretem a telefont, mert a szüleim minden nap használják. A telefonozás néha egy nagyon rossz szokás. Gyűlölöm az anyukám telefonját, és azt kívánom, hogy bárcsak sosem lett volna neki. Ez az a találmány, amit nem szeretek.”

Fotó: Jen Adams Beason / Facebook

Többszörösen bizonyított, hogy az okoseszközök és a telefonok ma már komoly függőséget okozhatnak, az online térben, a közösségi oldalakon eltöltött bődületes mennyiségű idő pedig pusztító hatással van a személyes kapcsolatainkra. Erről az ijesztő folyamatról árulkodik az amerikai kisdiák fogalmazása is.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Maxpixel.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!