közös nyelv

2018.09.11. 16:20

Angolul tanul a hannoveri állatkert orangutánja

Utolsó orangutánját is Amerikába költözteti a hannoveri állatkert, új amerikai gondozója most németül tanul, hogy szót értsen a vele.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Petr Masek

Hannoverben azért számolják fel az orangutánkifutót, mivel az már 38 éves, és nem felel meg a korszerű szabványoknak.

Két másik orangutánt tavaly költöztettek a texasi Fort Worth-i állatkertbe.

Az utolsó, a 22 éves Jambi már ért egy kicsit angolul, mert hannoveri gondozói elkezdték felkészíteni az amerikai életre. A New Orleans-i Audubon állatkertben három nőstény orangután, Reese, Feliz és Feliz lánya, Menari mellett helyezik el.

Jambi Amerikába érkezve először a dallasi állatkertben tölt egy hónapot karanténban, mielőtt végleges helyére, az Audubon állatkertbe szállítanák.

Hannoverben augusztus 31-én tartották búcsúztatását, de csak a héten indul Dallasba egy német gondozójával és az Audubon állatkert egy amerikai gondozójával – közölte Joel M. Hamilton, a Audubon állatkert elnökhelyettese.

Hamilton elmondta: a New Orleans-i állatkert gondozójának meg kell ismernie Jambit és egy kicsit németül is meg kell tanulnia, mivel például az orvosi vizsgálatokhoz tudnia kell olyan parancsokat, mint a „nyisd ki a szád” vagy „mutasd az ujjaidat”.

A szumátrai orangutánok súlyosan veszélyeztetett faj, vadon élő egyedeik száma drasztikusan lecsökkent.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Petr Masek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!