bazi erős

2017.09.20. 09:36

Agyonvágott kilenc elefántot

A történet úgy kezdődik, hogy kilenc „kicsi” elefánt felkerekedett, hogy bemenjen a faluba... aztán az események drámai fordulatot vettek.

Az állatok megszomjaztak, emiatt betértek a botswanai Dukwi faluba, hogy igyanak. Tülekedtek a vízcsap körül: lökdösődtek, bakalódtak, nem tudott mindenikük odaférni a vízcsaphoz. Az egyikük különösen felháborodott, mert neki nem sikerül senkit eltaszítani, ezért mérgében tett néhány lépést hátrafelé, hogy nagyobb lendülettel tudjon a társainak rontani. Csakhogy figyelmetlenségében kidöntötte a közeli villanyoszlopot, egy vezeték pedig beleesett a pocsolyába, amit az elefántok pancsoltak maguk köré.

Szegény elefántoknak ez lett a vesztük.

Otisitswe Tiroyamodimo, a botswanai vadvédelem és a nemzeti parkok vezetője azt mondta:

„A vizsgálatnak még az elején járunk. Egyelőre annyit tudunk, hogy a csorda egyik tagja véletlenül kidöntött egy villanyoszlopot, a vezeték pedig a vízbe zuhant, amiből az elefántok ittak”

A falu lakói úgy vélik, a csorda a Makgadikgadi Pans vadrezervátumból tört ki.

A falu vezetőjét hétfőn értesítették a balesetről. Azt nem közölték, hogy mikor pusztulhattak el az állatok.

Botswana elefántjainak számát 150 ezer és 200 ezer közé teszik. A vadonban élnek, ám előfordul, hogy a falvak közelébe merészkednek víz után kutatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!