Kék helyett rózsaszín

2019.11.08. 06:32

A világ legnagyobb tésztagyárát is elkapta a genderőrület

Rózsaszínű csomagolást vezetett be legismertebb termékének Olaszországban a Barilla. Legújabb reklámjukban ismert transzszexuális véleményvezéreket és színes bőrű modelleket ültettek egy asztalhoz a genderegyenlőség jegyében Sophia Loren filmszínésznővel, az olasz tésztagyár korábbi reklámarcával.

A szokásos sötétkék helyett rózsaszín csomagolást vezetett be Olaszországban legismertebb termékének, a Spaghetti No.5-nek a Barilla – írja a V4NA hírügynökség. A világ legrégebbi tésztagyártója, amely 1971 óta amerikai többségi tulajdonban van, azért váltott a genderbarát csomagolásra, hogy termékeit vonzóbbá tegye a leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális (LMBT) közösségek számára.

A meglehetősen bizarr képi világú reklámfilmet itt tudja megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=139&v=0fdHLN6G9Hc

A klasszikus csomagolás megváltoztatását azzal indokolták, hogy a vállalat ügyvezető igazgatója, Guido Barilla még 2013-ban kijelentette: a homoszexuálisok nem igazán illenek bele a hagyományos olasz család imázsába, amely a cég 1877-es alapítása óta alapvetőnek számított. A világhírű filmszínésznő, Sophia Loren – a tésztagyártó legrégebbi reklámarca – csupán mellékszerepet kapott a reklámfilmben: ő alakítja az olasz „mammát”, aki tésztát főz a vendégeknek.

Elbúcsúzhatnak kedvenc tésztájuk kék csomagolásától az olasz vásárlók
Fotó: ROLF VENNENBERND / DPA / AFP

A rózsaszín csomagolású spagetti egyelőre csak Olaszországban kapható, de a vállalat már közölte, hogy „a nemi egyenlőség és diverzitás” jegyében hamarosan más országokban is bevezetik.

Hogy ez a reklámfogás hoz-e a Barilla konyhájára, vagy inkább visz-e onnét, azt egyelőre nehéz lenne megmondani. Bár az olasz társadalom egyre határozottabb konzervativizmusát és ébredező életösztönét látva talán inkább az utóbbira lenne érdemes fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!