Műkincsek a nappaliban

2018.08.17. 14:04

A világ bármely lakását díszíthetik magyar festmények

A Samsung és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének köszönhetően 21 darab, a Múzeum tulajdonában álló műalkotás kerül be a Samsung The Frame Art Store-ba.

Így mostantól a Monet festmények és Bischof fotók mellett már magyar festők képeivel is díszíthetik lakásukat a világ legkülönbözőbb országaiban élő Samsung THE FRAME televízió felhasználók – számol be róla a hirado.hu.

Mint írják, a THE FRAME 2018 készüléken elérhető Samsung Art Store olyan platform, amelyen keresztül a felhasználók jól ismert festményekhez férhetnek hozzá, és ezekből választhatják ki, hogy mely műalkotást szeretnék a televíziójuk segítségével viszontlátni a nappalijuk falán.

Az olyan neves múzeumok és galériák remekművei mellett, mint a Victoria and Albert Museum, a Teleworker, a Museo del Prado vagy a The Albertina,

mostantól a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből származó festmények – köztük három magyar festő, Izbéghy Vörös István, Mányoki Ádám és Bogdány Jakab képei is – díszíthetik a felhasználók otthonát.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!