fura szokás

2019.07.01. 11:35

A spanyolok rendezik a legőrültebb fesztivált

Vö­rös­bor­pa­ta­kok­ban úszott na­po­kon át egy spa­nyol fa­lucska és senki nem úszta meg szá­ra­zon vagy jó­za­nul a mu­lat­sá­got.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alvaro Barrientos

A nyári zenei fesztiválokon a világ minden táján évről-évre extrémebb a közönség, de olyan különleges bulihangulat sehol nincs, mint a Borcsata elnevezésű rendezvényen – írja a Ripost.

Az esemény gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza, a Haro és a Miranda de Ebro nevű spanyol falvak közti ellentétből nőtte ki magát. Ma már szent a béke a szomszédos borvidékek között, de minden évben megemlékeznek az egykori mérges helyzetről a Borcsatával, amikor több százan vörösborral locsolják egymást.

A küzdő felek sok ezer liter vörösbort zúdítanak egymásra a nyári mulatságon
Fotó: Alvaro Barrientos / MTI/AP

A helyiek mellett rengeteg turista is érkezik vízipisztollyal, vödörrel, kannával felfegyverkezve, hogy minél hatékonyabban áztassák el magukat és a többieket. De kizárólag olyan borral, ami nem volt elég jó ahhoz, hogy palackba kerüljön. A minőségi nedűt még a hagyományok kedvéért sem pocsékolnák el a helyi bortermelők.

Borítókép: Borcsatát tartanak az észak-spanyolországi Haro faluban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!