vádat emeltek ellene

2021.06.08. 12:35

A napszemüvegébe épített kamerával filmezett meztelen fürdőzőket egy férfi

2020 augusztusában a helyi naturista strandon tíz ruhátlan emberről, az ő tudtuk és beleegyezésük nélkül készített felvételeket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A napszemüvegébe épített kamerával filmezett meztelen fürdőzőket egy férfi tavaly nyáron Balatonberényben az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták: az 57 éves vádlott 2020 augusztusában a helyi naturista strandon tíz ruhátlan emberről, az ő tudtuk és beleegyezésük nélkül készített felvételeket.

Az egyik sértettnek gyanús lett a férfi viselkedése, ezért értesítette az úszómestert, aki intézkedett a vádlottal szemben; ennek során a férfi átadta a napszemüvegét. Az eszközt – amelynek a szárában volt elhelyezve a kamera és a felvételek tárolására szolgáló merevlemez – a rendőrség lefoglalta.

Az ügyészség különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak benyújtott vádiratában.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!