Világrekord

2018.04.23. 09:33

A becsült ár hétszereséért árverezték el a Ritz bútorait

Többek között az egykor Marcel Proustot is vendégül látó szalon berendezési tárgyai, bárszékek, amelyeken hajdanán Ernest Hemingway ült, kerültek kalapács alá.

Párizs, 2018. április 11. A párizsi Ritz szálloda Hemingway bárjának a bútorai a hotel tárgyaiból rendezett aukció elõtt hat nappal, 2018. április 11-én. Több mint tízezer tétel kerül a kalapács alá a patinás hotel tárgyaiból április 17. és 21. között. (MTI/AP/Michel Euler)

Fotó: Michel Euler

A párizsi Ritz Hotel több ezer bútorát és műtárgyát 7,3 millió (2,1 milliárd forint) euróért árverezték el, ami szállodai berendezés esetében világrekordot jelent – közölte az Artcurial művészeti aukciósház.

A globálisan becsült ár hétszereséért keltek el a bútorok és a tárgyak az április 17. és 21. között megrendezett árverésen.

A César Ritz által 1898-ban alapított szállodában számos prominens személyiség szállt meg az évek során. Az eladásra kínált bútorok között voltak az egykor Marcel Proustot is vendégül látó szalon berendezési tárgyai, bárszékek, amelyeken hajdanán Ernest Hemingway és F. Scott Fitzgerald is ült az 1920-as években.

A francia főváros szívében lévő luxushotel, amely 1979 óta Mohamed al-Fajed egyiptomi milliárdos tulajdonában van, négy éven át tartó renoválás után 2016 júniusában nyitott meg ismét, a felújítás után azonban több bútornak nem maradt hely, ezeket vitték aukcióra több mint tízezer tételben, amelyek közül 3400 talált gazdára.

Borítókép: A párizsi Ritz szálloda Hemingway bárjának a bútorai a hotel tárgyaiból rendezett aukció előtt hat nappal, 2018. április 11-én. Több mint tízezer tétel kerül a kalapács alá a patinás hotel tárgyaiból április 17. és 21. között. (MTI/AP/Michel Euler)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!