Katasztrófa

2022.09.16. 12:40

Többen meghaltak az esőzés következtében összedőlt házakban Indiában

Házak omlottak össze India északi részében a heves esőzések miatt, tizenketten meghaltak - jelentették be pénteken a helyi hatóságok.

Illusztráció/Az indiai Országos Katasztrófaelhárítás (NDRF) által közreadott képen az NDRF tagjai a lakosokat mentik ki az árvíz sújtotta területről a himalájai Uttarakhand állambeli Udhamsingh Nagarban 2021. október 19-én.

Forrás: MTI/EPA/Indiai Országos Katasztrófaelhárítás

Fotó: -

A felhőszakadás áramkimaradásokat és közlekedési fennakadásokat is okozott, a nagy mennyiségű víz több száz házat elárasztott. 

Lakhnauban - ahol a meteorológusok 35 milliméter esőt mértek az elmúlt 24 órában - bezárták az iskolákat is.  A belvárosban összedőlt egy romos épület, melyben 12 munkás szállt meg. Kilencen a helyszínen életüket vesztették, három sérültet pedig kórházba szállítottak - nyilatkozott Brajes Pathak, Uttar Prades állam miniszterelnök-helyettese.   

További három ember veszítette életét a Lakhnautól 40 kilométerre fekvő Unnao városában, szintén egy beomlott épület miatt.   

A monszunesőzések június elejétől kezdve nem szokatlanok Indiában, de ebben az évben a szokásosnál jelentősen nagyobb mennyiségű eső érte a területet már márciustól kezdve.   

A monszunidőszak minden évben több száz halottat és otthon nélkül maradtak ezreit hagyja maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!