Az igazság oltárán

2022.09.09. 09:46

Oknyomozó újságírót gyilkoltak meg Las Vegasban

A gyilkosság gyanúsítottja egy helyi politikus, akiről tényfeltáró cikket készített az újságíró.

Az előzetes letartóztatásban levő Robert Telles demokrata politikus érkezik a bírósági meghallgatására

Forrás: MTI/AP

Fotó: John Locher

A nevadai nagyvárosban múlt pénteken késelték halálra lakása közelében Jeff German oknyomozó újságírót, a Las Vegas Review-Journal munkatársát, aki egy megye választott elöljárójáról írt leleplező cikket.

A Las Vegas-i városi rendőrség megerősítette, hogy történt letartóztatás és a gyilkossághoz köthető járművet is lefoglaltak, de mást nem közöltek. 

A CNN beszámolója szerint a Clark megyei börtön internetes ügyiratában olvasható, hogy Robert Telles demokrata politikust, megyei közigazgatási tisztviselőt egyrendbeli gyilkosság gyanújával tartják őrizetben, és bírósági meghallgatására vár.

A gyilkosság gyanúsítottjáról és az általa használt gépkocsiról a rendőrség kedden közzétette egy térfigyelő kamera felvételét, amelyen egy kalapot viselő férfi látszik.

Jeff German tavasszal cikket írt a Robert Telles hivatalában uralkodó ellenséges hangulatról, ami után a politikust nem jelölték újra a posztra.

 A lap szerint az újságíró még a gyilkosság előtti napokban is a megyei tisztviselő sztoriján dolgozott, közérdekű adatigénylést adott be, hogy megkapja a helyi politikus és három további tisztségviselő sms-üzenetváltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!