Riadalom

2022.08.20. 13:20

Giorgio Armaninak menekülnie kellett luxusvillájából

A Szicília melletti Pantelleria szigetén erdőtűz miatt több tucat embernek kellett elhagyni szerda éjjel a nyaralóját, köztük Giorgio Armani olasz divattervezőnek is, aki az éjszaka folyamán hajóval menekült el luxusvillájából – közölték az olasz hatóságok.

Jachtján menekült el a tűzvész elől a híres divattervező

Forrás: MTI/EPA-ANSA

Fotó: Daniel Dal Zennaro

A világhírű 88 éves divattervező többek közt Marco Tardelli olasz labdarúgó-világbajnok társaságában nyaralt a Szicília és Tunézia közti Pantellerián szerda este, miközben a hírességek körében is közkedvelt sziget keleti részén pusztító erdőtűz a nyaralója felé közeledett. A házigazda a jachtján távozott villájából, és riasztotta a szomszédait is a fenyegető veszély miatt. A házát végül megkíméltek a lángok.

A régió polgárvédelmi hatóságának vezetője szerint a lángokat gyaníthatóan szándékos gyújtogatás okozta.

Néhány épületben keletkeztek károk, és több hektáron leégett a növényzet. Összesen nagyjából harminc nyaralót kellett a parti őrségnek motorcsónakokon kimenekíteni a házakból a közeledő lángok miatt.

A hatósági közlések szerint csütörtökön még tartott a tűz oltása. Két tűzoltó-repülőgép és több tűzoltóegység küzdött a lángokkal, sérültekről egyelőre nem tudni.

Címkék#tűzvész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!