Fontos az étkezés

2022.07.17. 15:58

Hogyan lesz dús és egészséges a haj?

Érdemes vitaminokban, fehérjében, vasban gazdag ételeket fogyasztani, ettől a haj is dúsabb lehet.

Megfosztja a hajat a természetes fényétől, ha naponta mossuk. Ilyenkor ne használjunk sampont csak minden második nap. Lefekvés előtt masszírozzuk át a hajtöveket. Nagyon kellemes érzés, és serkenti a vérkeringést, segítve a hajat a növekedésben - írja a Diéta és fitnesz.

Engedjük megszáradni

Nem kell minden egyes hajmosás után feltétlenül hajszárítót, hajvasalót használni. Hajtöredezéshez és ritkuláshoz vezethet. Engedjük, hogy időnként természetesen megszáradjon a hajunk. Amennyiben hormonszint változás bármely szakaszában vagyunk – például állapotosság után, vagy menopauza idején -, ez oka lehet az esetleges hajhullásnak. Tehát ha ismerjük az okot, könnyebben tudjuk kezelni. Érdemes ilyenkor szakemberrel is beszélni, mert nagy eséllyel még visszanyerhetünk valamennyit a hajkoronából. Ezekben az időszakokban kényeztessük magunkat és a fejbőrt. Használjunk több, természetes anyagú táplálószert, hajpakolást.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!